Välkommen till köket – herrgårdens hjärta

På Söråkers Herrgård kan du äta en vällagad lunch såväl som en smakrik middag. Vi gör allt vi kan för att matcha dina behov och skräddarsyr efter din förfrågan kring festligheter och bröllop.

Mat & dryck tillagad med själ och hjärta

Värdskap är personligt och mat är ett hantverk. Vi har ett arv och en miljö att förvalta och bjuder in traditionen, naturen och historien till vårt hus. Vår meny är inspirerad av maten vi själva älskar. I menyerna hittar du ofta säsongsanpassade lokala råvaror och vi försöker i den utsträckning vi kan, att använda oss av den rikedom som bjuds i omgivningar nära oss.

Våra kockar serverar allt från välkomponerade färdiga menyer till vår populära Herrgårdsburgare. För dig som önskar något enklare serverar vi kvällens husman i Herrgårdsrestaurangen. Vi kan även rekommendera dig att börja kvällen med en bricka av våra utvalda ostar, från en gård nära dig.

Vår filosofi bygger på att god mat och dryck gör människor gladare och vår ambition är därför att erbjuda dig en upplevelse som gör att du vill komma tillbaka. Varmt välkomna till vår restaurang!

Alltid på herrgården

Kvällens husman 99 kr
Herrgårdsburgare
Hemgjord högrevsburgare med kött från bl.a. Nysäter landsbruk Kovland
 169 kr
Halloumiburgare  169 kr

v 45

Måndag och Onsdag och Lördag:

Förrätt: Ceviche på lax, koriander, chili, mango, vitlök, avokado, surdegsbrödkrutonger 105 kr
Varmrätt: Lättrökt oxfilé, rotfruktsterrin, bisongräs vodkasky, grönkål, morotskräm 225 kr    
Dessert: Chokladmousse, rödbetsglass, rödbetssnö, lemoncurl 65 kr

Tisdag och Torsdag och Fredag:

Förrätt: Lammterrin (lamm från Hälla gård i Åsen), dillemulsion, jordärtskockschips, grönkål, rå grädde 105 kr
Varmrätt: Sotad tonfisk, selleri, äpple, hasselnötter, purjolök, vitvinsskum, purjolöksolja 225 kr   
Dessert: Rabarberkräm, hallonmaräng, somersby sorbet 65 kr

Med reservation för ev ändringar.

 

Fredagar 17:00-20:00: After Work buffé 149 kr (halva priset för barn upp till 12 år)
Lördagar 10:00-11:00: Melodikrysset. Frukost 100 kr (halva priset för barn upp till 12 år)
Frysta matlådor finns till försäljning för 39 kr/st
Vid matallergi eller intolerans kontakta oss i förväg så löser vi det!

v 46 & 47

Måndag och Onsdag och Fredag

Förrätt: Lättrökt pilgrimsmussla, havtorn, ingefära, gurka, spenatemulsion 105 kr
Varmrätt: Lågtempererad entrecote, rostad pumpa, shiitake svamp, smålökar, demi-glace 225 kr
Dessert Nyponglass, kahlua, chokladpannacotta 65 kr

Tisdag och Torsdag och Lördag:

Förrätt: Hjortcarpaccio, picklade kantareller, västerbottenost, friterad schalottenlök, sojamajonnäs 105 kr
Varmrätt:

Nyfångad torsk, spenatskum, polkabetor, blomkålscréme, eldad purjolök, bacon, vongole

225 kr

Dessert: Vaniljtomat, tomatsorbet, granatäpple, basilika 65 kr

 

Vecka 45

Måndag Citronbakad kycklingfilé, krämig matvete, vaxbönor
Tisdag Köttfärsbiffar, svampsås, inlagd rödlök, persiljerotspuré
Onsdag Fisk och skaldjurslasagne, ruccolasallad
Torsdag Äpplebakad fläskytterfilé, senapskokta rotfrukter
Fredag Lågtempererad ryggbiff, nypon och chilisky, hasselbackspotatis

Vecka 46

Måndag Grillad kycklingfilé, svamprisotto, rostade tomater
Tisdag Nötfärsbiff, stekta ägg, brynt smör, fint skuren saltgurka, rostad potatis
Onsdag Stekt makrill, gräddstuvad spenat, dillkokt potatis, karamelliserade citronskivor
Torsdag Kalops, inlagda rödbetor, rostade rotfrukter
Fredag Kanelbakad fläskfilé, äpple, råstekt sötpotatis, portvinssås


Med reservation för ev. ändringar.

Förslag på bröllopsmeny

Förrätter

Ceviche på vildfångad lax, koriander, chili, mango, vitlök,  avokado, surdegsbröd krutonger
Vaktel ballotine, maskros vinäger, ramslöks snö, rödbetspannacotta, solrosfrön, västerbottensost
Gotlands sparris, förellrom, dillemulsion, jordärtskockschips, brännässlor, rå grädde

Varmrätter

Örtbakad lammfilé, chevrerollad, zucchinipuré , friterad schalottenlök, timjansky
Lättrökt oxfilé, rotfruktsterrin, bisongräs vodkasky, kirskålschips, morotskräm
Sotad tonfisk, selleri, äpple, hasselnötter , purjolök, hjärtmussla skum,  purjolöksolja

 

Desserter

Hallonparfait, rabarberkräm, hallonmaräng
Choklad petit four, maskrossorbet, brynt smörkola
Chokladmousse, rödbetsglass, rödbetssnö, lemon curd

 

 

Fika/Lättare förtäring

Kaffe med tre sorters hembakat bröd (Två sorters hårda kakor & en mjuk kaka) 85:-
Smörgåstårtsbakelse med lax och räkor inkl. lättöl/vatten/kaffe/hembakad kaka 210:-
Herrgårdens fisksoppa med saffran inkl lättöl/vatten/kaffe/hembakad kaka 210:-
Kaffe & hembakad tårta (Princesstårta, gräddtårta eller schwartzrwald tårta) 100:-

 

Menyer

Meny 1

Wästerbottenspaj smaksatt med kummin, serveras medsyltad tomat Röding med kantareller serveras med krämig färskostpuré & vitvinsås Herrgårdens krämiga chokladtårta med vaniljglass och rostad pistage 395:-

Meny 2

Patronens gubbröra serveras med kavring Kalvytterfilé alt. Oxfilé med potatispuré med brynt smör & rödvinsås Vaniljpannacotta med hjortron & mandelflarn 425:-

Vatten/lättöl ingår i menyförslagen.

Samtliga priser är per person och inkl. moms.

Bokningsförfrågan

Välkommen att göra din bokningsförfrågan nedan eller ring oss på telefon 060-408 40.

Förfrågan gäller*

Boende
Bordsbokning

Kontaktperson

Ange vilket evenemang eller aktivitet som du är intresserad av.
Ange gärna era tankar och idéer om er fest/bröllop i meddelanderutan.


Detta är en förfrågan. Du kommer att få en bekräftelse per e-post på att förfrågan är mottagen. Vi återkommer till dig inom kort.